Mutfak Perdesi Nasıl Seçilir ?

Dekorasyonda bir bütünlük sağlanması adına yaşam alanlarında kullanılacak perde seçimleri, hem alanın tarzına ve çizgilerine hitap etmeli, hemde mekanın kullanım amacına yönelik tasarımlar seçilmelidir. Perde seçimi bir mekan için en önemli detaylardan biridir ve odanın ruhuna hitap eden renk yada desenlere sahip olmalıdır. Ancak söz konusu mutfak perdesi seçimi ise biraz daha farklı unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Mutfak perdesi seçerken bunlara dikkat etmelisiniz

Mutfak için perde seçimleri yaparken ilk akla gelmesi gereken güneş ışığından sonuna kadar faydalanabilen saydam tasarımların en doğru tercihler arasında olduğudur. Mutfaklar çok sık ziyaret edilen çalışma ortamlarıdır ve bu tarz alanlar için kesinlikle doğal ışık yeterli seviyede mekana dolmalıdır. Mutfak perde modelleri arasında ışığı başarılı şekilde geçiren saydam yapıya sahip perdeler en doğru seçimlerdir.

Mutfak için birbirinden farklı yapılara sahip bir çok farklı mutfak perdesi bulunuyor, seçimlerinizi yaparken hem mekanın ruhuna uygun olması hemde kullanım amacı açısından size kolaylık sağlayacak tasarımlar seçmelisiniz..

Mutfak perdesi seçimi için öneriler

  • Işığı geçiren saydam perde tasarımları ile mekanın ihtiyaç duyduğu doğal ışığı yakalayın
  • Mutfak perdesi seçerken kullanım açısından son derece pratik olan katlanabilir perdeleri tercih edin , katlanabilir mutfak perdeleri ile gündüz güneş ışığından rahatça faydalanabileceğiniz gibi, akşam saatlerinde dışarıdan mutfak içinin görünmesini rahatça engelleyebilirsiniz.
  • Büzgülü perdeler diğer bir alternatif olabilir, tıpkı katlanabilir perdeler gibi kullanışlı ve rahat tasarımlardır
  • Mutfak için kısa perdeler kullanabilirsiniz, kısa perdelerin temizliği kolaydır aynı zamanda küçük mutfak pencereleri için en ideal perde seçimidir.
  • Mutfağın çok fazla güneş ışığı aldığını düşünüyorsanız ve mutfak içi fazlasıyla ısınıyor ise ahşap tasarımlı jaluziler en mantıklı tercihler arasındadır.
  • Mutfak perdesi seçerken kullanım kolaylığı kadar , mutfak dekorasyonuna uygun renk ve desenler kullanmalısınız
  • Mutfağın tarzına göre klasik, modern, veya renkli ve hareketli mutfak perde modelleri seçilmelidir.
  • Küçük mutfaklar için açık renk perdeler daha uygun seçimlerdir, mutfağı daha ferah ve büyük gösterebilir.
  • Keskin hatlara sahip mutfak dekorasyonu içim yuvarlak kesimli mutfak perdeleri ile görünümü daha yumuşatabilirsiniz.

Sosyal medyada paylaş